Pobeda za YT pred francuskim sudom

Francuski TF1 podneo je tužbu protiv kompanije Google zbog toga što se na YouTubeu lako može doći do sadržaja zaštićenog autorskim pravila. Sud je odlučio da Google nije odgovoran.

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2012.

11:15

Default images

TF1, nacionalna francuska televizija, od Googlea je tražila 141 milion evra odštete,, jer su se sportski program i filmovi, koji su pod kopirajtom, našli na YouTubeu.

Sud je odlučio da vlasnik sajta, to jest Google, nije odgovoran za sadržaj koji je postao jedan od korisnika, osim da ih informiše da je takav sadržaj zabranjen, prenosi Rojters, i da ga naknadno ukloni kada vlasnik autorskih prava to zatraži.

Dok su iz TF1 najavili žalbu, Kristofer Muler, koji je zadužen za YouTube u regionu Jugoistočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, pozdravio je odluku koja omogućava da sajt nastavi da postoji kao otvorena platforma.

"Nastavljamo da se protivimo svakom zahtevu koji traži da se sistematski filtrira sadržaj pre postavljanja", rekao je on.

Umesto da dobije odštetu, TF1 će morati da plati Googleu za sve troškove koje je imao u postupku, u iznosu od 80.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: