Sutra osnivanje Broadband komisije

Državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Hamadun Ture predsedavaće sutra u Beogradu osnivačkom sastanku Nacionalne Broadband komisije, najavljeno je iz Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.04.2012.

13:02

Default images

Komisija se formira po ugledu na globalnu Komisiju , koju su 2010. godine osnovali Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) i Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih Nacija (UNESCO).

Kopredsednici globalne Brodbend komisije su Pol Kagame, predsednik Ruande i Karlos Slim, predsednik Karso grupe, a potpredsednici su dr Hamadun Ture, generalni sekretar ITU i gospođa Irina Bokova, generalna direktorka UNESCO.

Kao odgovor na svetsku ekonomsku krizu i način za ostvarivanje Milenijumskih razvojnih ciljeva UN, globalna Broadband komisija je formulisala skup ciljeva, koje bi trebalo ostvariti na globalnom nivou do 2015. godine.

Ti ciljevi su da širokopojasni pristup bude obuhvaćen univerzalnom uslugom i bude dostupniji privredi i građanima, da više od 50 odsto domaćinstava u svakoj zemlji ima pristup Internetu, kao i da Internet penetracija dostigne više od 60 odsto populacije.

Promocija ovih ciljeva i njihovo dostizanje u Srbiji biće glavni zadatak Nacionalne komisije, koja će biti osnovana na sastanku u Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: