PayPal ulazi u mobilne vode

PayPal je predstavio PayPal Here, dodatak za pametni telefon koji omogućuje trgovcima da naplate račun sa kreditne kartice.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2012.

16:36

Default images

Nešto slično već godinama 'gura' suosnivač Twittera, Džek Dorsej, a njegovo rešenje zove se Square.

No, sad kad je i PayPal ušao u tu priču, možemo reći da se utakmica zaoštrava.

PayPal Here je vrlo jednostavan hardverski dodatak trouglastog oblika koji jednostavno priključite na iPhone, a povezan je s pripadajućom PayPalovom aplikacijom za taj telefon. Pomoću njega moguće je vrlo jednostavno izvršiti naplatu sa kreditne kartice korisnika.

PayPal će ovu napravicu besplatno podeliti manjim trgovcima širom SAD-a, a kao što sami priznaju, tu nema neke velike inovacije u odnosu na Square i ostalu konkurenciju.

Razlika je, kažu, što ovaj uređaj dolazi iz PayPala, jednog od najvećih brandova vezanih za online trgovinu i razmenu novčanih sredstava uopšte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: