Najbolji tablet iPad 2, aplikacija Angry Birds

Na MWC sajmu ove godine Samsung je odneo dve nagrade, za najbolji smartfon i kao najbolji proizvođač. Pogledajte ko su nagrađeni u ostalim kategorijama.

Izvor: Politika

Četvrtak, 01.03.2012.

13:09

Default images

Među telefonima sa fabričkim operativnim sistemom najbolji je Nokia C3, sa QWERTY tastaturom i mogućnošću bežičnog povezivanje na internet, i što je za mnoge najvažnije, pristupačnom cenom.

Apple iPad 2 najbolji je računar, ne samo zbog uglađenog dizajna nego i zbog unapređene funkcionalnosti u odnosu na prethodnu verziju.

Najbolja mobilna aplikacija namenjena je igra Angry Birds Rio, koja je od objavljivanja, u martu prošle godine, preuzeta više od 120 miliona puta.

Žiri sastavljen od 170 vodećih analitičara, stručnjaka iz akademskih krugova, nezavisnih eksperata i novinara (ove godine pridružila im se i Čeri Bler, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera), za najbolju aplikaciju proglasio je „WhatsApp”. Reč je o platformi koja povezuje mobilne uređaje na kojima je instalirana i omogućava besplatnu razmenu kratkih poruka u realnom vremenu, a radi na svim većim platformama.

Najinovativnija u tehnološkom smislu je aplikacija „SwiftKey” koja olakšava kucanje teksta na telefonima i tabletima. Program nudi predviđanje sledeće reči dok korisnik piše poruke, mejlove ili bilo koji drugi tekst.

Inače, „Ford” je nagrađen za mobilnu inovaciju u automobilizmu za tehnologiju koja u slučaju saobraćajne nesreće automatski šalje poziv lokalnoj hitnoj pomoći.

Google Mape za Android proglašene su za najbolju mobilnu uslugu izvan kategorije poslovnih servisa. Pokazuju korisnicima gde se nalaze i kako da stignu do odredišta, a obogaćene su 3D slikama i glasovnim vodičima. Odnedavno ovaj servis je upotpunjen prikazima unutrašnjosti pojedinih objekata kao što su aerodromi, hoteli, prodavnice, restorani.

Ovo je bilo 17. proglašenje godišnjih nagrada koje dodeljuje GSMA, udruženje proizvođača mobilnih uređaja, operatera i drugih kompanija iz sveta mobilnih tehnologija, i jedan je od najvažnijih događaja na sajmu u Barseloni koji se danas završava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: