Argentina zabranila iPhone i BlackBerry?

Kako bi podstakla domaću proizvodnju, argentinska vlada odlučila je da zabrani uvoz iPhonea i BlackBerry telefona.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

15:23

Default images

Uređaji koji čine skoro 60 posto argentinskog smartfon tržišta više neće biti dostupni kupcima u ovoj zemlji, prenosi Apple Insider.

Ukoliko se pitate zašto samo ovi uređaji, odgovor je jednostavan. Apple i RIM nemaju svoje proizvodne pogodne u Argentini, za razliiku od kompanija LG, Nokia, Samsung ili Motorola.

Zbog toga što se proizvode u Argentini, na njih se zabrana ne odnosi.

Zabrana će biti ukinuta kada se ekonomija stabilizuje, rečeno je iz vlade.

Pojedini mediji prenose da Research in Motion traži partnera ili način na koji bi mogao da plasira svoje telefone na ovo tržište, dok za sada nema informacija da je Apple pokrenuo slične korake.

Izmena: Zabrane ipak neće biti. Ispostavilo se da ono o čemu su svi veliki mediji izveštavali nije bilo ništa drugo do šale, lansirane u Argentini povodom dana Dia de los Santos Inocentes , a koja se izuzetno dobro "primila" imajući u vidu argentinski protekcionizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: