Ovog vikenda peti BlogOpen

Ovog vikenda se u Novom Sadu po peti put održava regionalna konferencija BlogOpen.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2011.

12:17

Default images

Sa spiska predavača koji će se ove godine obratiti posetiocima, Marko Herman, tehnički direktor BlogOpena, izdvaja nekoliko onih koja su po njegovom ličnom mišljenju najinteresantnija.

"Prvi dan BlogOpena je poslovno orijentisan i tad me najviše interesuje predavanje Martina Lunda. On je poznati danski investitor koji je svojevremeno uložio i u Skype, u vreme dok je to bila mala kompanija u povoju. Očekujem da će biti zanimljivo i ono što će Matt Gierhart o trendovima ponašanja na tržištima u razvoju, a posebno mi je drago što ćemo prezentaciju održati i Ivan Brezak Brkan, verovatno jedan od najvećih poštovalaca bloga, koji će govoriti o tome kako se blog može iskoristiti za razvoj brenda.

Drugi dan će više pokriti teme vezane za društveni i lični značaj internet komunikacija. Tad će Rick Falkvinge, bivši predsednik Piratske partije Švedske, govoriti o tome zbog čega blogeri imaju veću moć od novinara. Čućemo i Hasana Elahija, koji se za privatnost na internetu bori potpunim ogoljivanjem svog života, a očekujem da će veoma značajano biti predavanje Tiffany St James o komunikaciji države i građana putem digitalnih sredstava. S obzirom da ima pionirsko iskustvo iz te oblasti, radila je na komunikaciji s građanima u vladi Tonija Blera, siguran sam da osobe koje se bave sličnim poslom kod nas mogu zaista mnogo da nauče", rekao je Herman.

Deo ovogodišnjeg programa biće rezervisan i za predavanja stručnjaka iz regiona, kaže on, a ona će pokriti praktične aspekte internet komunikacije.

Ovogodišnji BlogOpen Masterclass 2011 je s organizacione strane specifičan po tome što je priprema krenula praktično istog momenta kada je prošlogodišnji BlogOpen završen, a to će prema mišljnju Marka Hermana, pokazati da je ovogodišnja konferencija zreo događaj koji se u velikoj meri oslanja na dosadašnju tradiciju, ali i postavlja nove standarde za naredne godine.

Ono po čemu se BlogOpen razlikuje od drugih konferencija je što je od početka naglasak bio na blogu, ali se okupljanje blogera vremenom se proširilo i na druge oblasti, kao što su društveni mediji i mreže.

Herman kaže da je BlogOpen danas konferencija koja se danas bavi svim načinima komunikacije preko interneta, a akcenat je na deljenju iskustava i znanja.

Osim toga, BlogOpen od ove godine ima još jedno proširenje, a to je takmičenje start-up kompanija iz ICT oblasti, pa će se na početku ovogodišnje manifestacije održati finale StartUpOpena na kome će se publici i investitorima predstaviti šest finalista.

Tehničkog direktora BlogOpena 2011 pitali smo i zbog čega bi prosečan, a zbog čega bi napredan internet korisnik trebalo da poseti ovogodišnji BlogOpen.

"BlogOpen nije za prosečnog korisnika interneta koji voli da se povremeno "kači" na Facebook i Twitter, proveri mejl... Taj tip korisnika bi verovatno bio začuđen s kojom dozom ozbiljnosti i profesionalnosti učesnici i predavači BlogOpena govore o društvenim mrežama i drugim internet fenomenima. Ovo je dakle konferencija za entuzijaste u oblasti upotrebe interneta za komunikaciju, za prenošenje poruka drugim korisnicima, kao i za profesionalce kojima je internet kao sredstvo komunikacije poslovni alat", rekao je Herman.

Na BlogOpenu 2011 biće dodeljene i nagrade za najbolji lični, korporativni, stručni blog, najbolji blog portal, najuticajniji blog, beba-blog 2011, za poseban doprinos promociji bloga, a biće dodeljena i nagrada publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: