E-knjige prodavanije od papirnih

Asocijacija američkih izdavača objavila je da su u februaru ove godine elektronske knjige bile najprodavaniji format.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2011.

12:07

Default images

Zarada od prodaje elektronskih izdanja u Americi bila je preko 90 miliona dolara, što je više nego 200 posto rasta u odnosu na februar 2010. godine.

Iz ove Asocijacije navode da bi činjenica da je u februaru zabeležen ovakav rezultat mogla da se poveže sa "postprazničnom" sezonom, jer su za vreme praznika mnogi dobili e-čitače, pa su u narednom periodu kupovali knjige za svoje uređaje.

Da papirni format gubi na svojoj popularnosti govori i nedavno saopštenje Amazona, da je prema broju prodatih primeraka, elektronski format popularniji od papirnog, a jedan od rukovodilaca kompanije Barnes&Noble rekao je da izdavači imaju dve godine da se prilagode situaciji i shvate da elektronske knjige postaju središte ove industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: