Google omogućio Egiptu tweetovanje

I jedini internet provajder koji je pružao usluge građanima Egipta, od ponedeljka ne radi. Osim nemogućnosti korišćenja interneta, Egipćani ne mogu da šalju ni SMS poruke, ali će sada, zahvaljujući Googleu moći da tweetuju.

Izvor: B92

Utorak, 01.02.2011.

09:22

Default images

Grupa ljudi iz Googlea, Twittera i kompanije SayNow, koju je Google kupio prošle nedelje, osmisli su rešenje koje će pomoći ljudima u Egiptu da ostanu u kontaktu.

Oni će putem telefona moći da ostavljaju govorne poruke, koje će automatski biti objavljivane na Twitteru pod #egypt tagom, i to pozivajuci međunarodne brojeve - +16504194196, +390662207294 ili +97316199855.

Ove poruke moguće se slušati ili pozivom na ove brojeve, ili odlaskom na twitter.com/speak2tweet .

“Nadamo se da će ovo na neki način pomoći ljudima u Egiptu da ostanu povezano u ovo teško vreme. Naše misli su uz svakog tamo”, navodi se na zvaničnom Google blogu.

Mogućnost tweetovanja putem telefona već je počela sa radom i ostavljene su prve poruke.

U jednoj od njih se kaže da “vlada samo širi glasine o strahu, nasilju i pljačkama, a jedini incidenti koji su vezani za krađu i provale su oni koje čini policija”, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: