Linus Torvalds “uz” Windows 7

Open Source svet je u neverici! Gospodin koga vidite na slici je niko drugi do Linus Torvalds, čovek koji stoji iza Linux platforme i koji je osnivač Linux fondacije.

Izvor: PC Press

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

11:53

Default images

On je “podržao” Windows 7 tokom lansiranja istog, premda prilično sarkastično usled smicalice koja je priređena tokom Linux Simpozijuma u Japanu. Naime, na tamošnjem nacionalnom simpozijumu, koji je bio posvećen Linux svetu, gostovao je i Linus Torvalds, kao nesumnjivo najznačajnija ličnost Open Source sveta u ovom trenutku.

Microsoft je, slučajno ili namerno, preko puta mesta gde se održavala manifestacija otvorio prodavnicu u kojoj se prodavao novi Windows 7 operativni sistem. Nakon održanog predavanja, Torvalds je zajedno sa nekoliko prijatelja posetio pomenutu prodavnicu i izrazio sarkastičnu podršku.

Tom prilikom su usnimljene i slike koje su obišle svet, a da li se Linus Torvalds kaje što je ovo učinio, to samo on zna. Jedno je sigurno, slike su u veoma kratkom roku stigle na internet i obišle su svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: