Prvi Nokia telefon za 3G mrežu

Kompanija Nokia je krajem prošle nedelje predstavila svoj prvi pametni telefon namenjeno korišćenju u 3G mreži mobilne telefonije kineskog operatera China Mobile.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

16:56

Default images

Radi se o modelu Nokia 6788, zasnovanom na operativnom sistemu Symbian, koji ima 2,8-inčni ekran, digitalni fotoaparat rezolucije 5 megapiksela sa duplim LED blicem, i podršku za Nokijin sistem za globalno pozicioniranje Assisted GPS (A-GPS).

Za čuvanje sadržaja koristi se memorija telefona, kapaciteta 4 GB, koja se uz pomoć micro SD memorijskih kartica može proširiti do 8GB. Prema objavlenoj specifikaciji, telefon podržava slanje trenutnih poruka i poruka e-pošte. Nokia je najavila da će model 6788 početi da se prodaje krajem decembra, ali njegova cena nije saopštena.

Kompanija China Mobile je krajem septembra ove godine imala oko 508 miliona pretplatnika, što je čini najvećim svetskim operaterom mobilne telefonije. U njenim mrežama mobilne telefonije treće generacije (3G) koristi se tehnologija TD-SCDMA (Time Division Synchronous Code Division Multiple Access), razvijena u Kini. Prema informacijama na web lokaciji kompanije 3G mrežu koristi oko 1.600.000 njenih pretplatnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: