iPhone drugi na američkom tržištu

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija ChangeWave Research, Apple iPhone je na dobrom putu da postane najprodavaniji pametni telefon u SAD.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

16:48

Default images

Trenutno, iPhone je na drugom mestu sa 30% udela na tržištu, dok je najprodavaniji Research In Motion-ov BlackBerry sa udelom od 40%. Na trećem mestu sa 7% našao se Palmov pametni telefon sa operativnim sistemom webOS, što se računa kao uspeh budući da je Palmov udeo na tržištu prethodnih godina padao.

Istraživanje sprovedeno tokom septembra obuhvatilo je 4225 ispitanika koji su odgovarali na pitanja o svojim pametnim telefonima. Može se zaključiti da su pametni telefoni sve zastupljeniji na tržištu mobilnih telefona budući da je 39% ispitanika (uvećanje od 7% u odnosu na prošlu godinu) izjavilo da imaju barem jedan. 36% ispitanika planira da kupi iPhone u narednih 90 dana, dok njih 27% se odlučilo za BlackBerry, a samo 8% daje prednost Palmovom modelu.

Apple je odneo pobedu i kada su u pitanju ocene upotrebljivosti pojedinih modela. 74% ispitanika bilo je vrlo zadovoljno svojim iPhonom. RIM (Research In Motion) je bio na drugom mestu sa 43% zadovoljnih korisnika BlackBerrya, Palm je imao 33% zadovoljnih korisnika, dok je Sony-Ericsson bio na začelju sa samo 17%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: