GoDaddy dobio .ME domen

Crnogorski Savet za .Me domen je usvojio Odluku po kojoj je ponuda ponuđača GoDaddy.com Inc ocenjena kao prvorangirana i osvojila 92.93 poena, dok je drugorangirana ponuda ponuđača eNom Inc koja je osvojila 75.02 poena.Ponuda ponuđaca Verisign Sarl je odbačena zbog toga što je dostavljena u tri varijacije, stoji u saopštenju.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2008.

14:24

Default images

Konzorcijum koji čine britanska kompanija Afilias, američki GoDaddy i crnogorski MeNet prvorangirani je na tenderu za izbor agenta registracije u okviru nacionalnog internet domena Crne Gore. Konzorcijum je osnovao novu organizaciju “doMEn”, koja će biti operativno telo za ekstenzije domena.

GoDaddy će globalno promovisati .ME domen, dok će Afilias obezbediti najsavremeniju tehnologiju, sličnu onoj koja se koristi za .INFO i .ORG domene.

"Uzbuđeni smo oko velikog potencijala .ME domena i naše mogućnosti da ga ponudimo na tržištu svim Web korisnicima, kao i drugim registratorima", izjavio je generalni direktor kompanije GoDaddy i osnivač Bob Persons.

Mogućnosti .ME domena su ogromne, jer pored engleskih reči složenice su moguće i na drugim svetskim jezicima. Npr. “amar.me” na španskom znači “voli me”, a secondo.me na italijanskom znači “po mom mišljenju”. Naravno veoma su interesantne i reči na srpskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: