Izabran Google konsultant u Srbiji!

Prošle godine je raspisan konkurs za regionalnog Google konsultanta, za Hrvatsku i Srbiju. Raditi za Google, najpoznatiju Internet kompaniju je svakako veliki izazov. Imamo to zadovoljstvo da prvi objavimo da je izabran Google konsultant za Srbiju.

Priredio: Dejan Bizinger

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2007.

12:12

Default images

Ko je Google konsultant ili tačnije rečeno konsultantkinja? Mnogi su se raspitivali o ovome u domaćoj IT zajednici a samo nekoliko osoba je znalo odgovor na ovo pitanje. U pitanju je Milena Đuričić, mlada Beograđanka sa višegodišnjim Internet iskustvom. Pošto pratim i poznajem Milenin rad kao i nju samu, mogu da kažem da je izabrana odlična osoba, pre svega vrlo sposobna da realizuje ono što se od nje bude tražilo, a poznavajući stroge standarde kvaliteta koji Google kao i svaka vrhunska kompanija traži, imaće dosta posla.

Zvao sam Milenu da dobijem više informacija ali nije želela ništa da komentariše i uputila me je na PR odeljenja Google, što je u skladu sa strogim propisima Googlea.

Ono što je jasno kada je reč o zadacima o Google konsultantu kao i svakom drugom konsultantu za velike kompanije je da se istraži tržište kako bi kompanija mogla da planira svoju buduću strategiju na ovom tržištu.
Milena Đuričić je iskustvo sticala kao šef Internet odeljenja u Blic Pressu, a 1999. osniva preduzeće za informacione tehnologije Agena d.o.o koja se bavi razvojem softvera i web aplikacija za klijente kao što su Nacionalna banka Grčke, Vojvođanska banka, VMA, NIS, izradom i konsaltingom u vezi sa celokupnim Internet prisustvom kompanija. Kao jedan od pokazatelja njihovog kvalitetnog rada dokazuje činjenica da rade sajtove za instituciju kao što je MIT, zatim Gradsko stambeno preduzeće, radili su sajt za Belgrade Fashion Week, Draganu Ognjenović kao i mnoge druge. Ove godine će organizovati web festival po imenu Web fest. Više informacija o Ageni možete saznati na http://www.agena.co.yu a o Mileni Đuričić na njenom LinkedIn profilu.

Želim da kažem da mi je veoma drago što je Google uzeo u razmatranje i naše tržište i što će posao da radi žena što pokazuje da nisu samo muškarci u IT i Internet biznisu sposobni da rade ove poslove. U inostranstvu je to opšte poznato a i ovde će to biti sve jasnije mnogima.

Puno uspeha u daljem radu, Milena!

Dejan Bizinger je web menadžer B92.net a piše i Internet marketing blog na engleskom jeziku po imenu eMarketingBlog.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: