Xiaomi 13 se pojavio na zvaničnim renderima; Poznat novi datum objave

Nakon što je bio neaktivan oko nedelju dana, zbog smrti istaknutog kineskog lidera, Xiaomijev Weibo nalog konačno je postao aktivan. Kompanija je tako objavila novi datum predstavljanja Xiaomi 13 serije, ali i prkazala zvanične rendere Xiaomi 13 telefona.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2022.

15:45

Default images

Xiaomi 13 serija biće zvanično predstavljena 11. decembra 2022. godine. Događaj predstavljanja biće održan u Kini u 19 sati po lokalnom vremenu. Pored Xiaomi 13 serije, očekuje se da Xiaomi na istom događaju predstavi još neke proizvode, kao što su pametni sat Xiaomi Watch S2, slušalice Xiaomi Buds 4 TWS i Mini Host desktop računar. Kompanija će predstaviti i MIUI 14, zasnovan na Androidu 13.

Kineski tehnološki gigant objavio je i nekoliko fotografija na kojima se nalazi Xiaomi 13. Prema nagađanjima, Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro imaće isti dizajn, tako da će ovako verovatno izgledati i Xiaomi 13 Pro.

Na fotografijama primećujemo da Xiaomi 13 ima ravni AMOLED ekran sa rupicom pri vrhu ekrana. Tu bi mogla biti promena kod Pro modela, jer se očekuje da on stigne sa nešto većim zakrivljenim ekranom. Ostatak karakteristika će biti identičan.

Tako Xiaomi 13 na poleđini ima modul kamere četvrtastog oblika, a u njemu se nalaze tri kamere, dvostruki LED blic i ispisan naziv kompanije Leica, koja će optimizovati kamere za Xiaomi 13 telefone.

Na desnoj bočnoj strani telefona se nalati tatser za kontrolu zvuka i taster za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja. Na gornjem delu nalaze se mikrofon, IC blaster i zvučnik, dok su na donjem slot za SIM karticu, USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje, kao i rešetka zvučnika.

Plava boja telefona ima kožni poklopac, dok će zelena, crna i bela verzija stići sa staklenim poklopcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: