KÖPA - Otkrivamo zašto je baš ovo najbolja besplatna aplikacija za kupovinu i plaćanje telefonom

Najjednostavnije rečeno KÖPA (Šopa) je sistem koji povezuje trgovce i kupce.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

13:40

KÖPA - Otkrivamo zašto je baš ovo najbolja besplatna aplikacija za kupovinu i plaćanje telefonom
Foto: Promo

Iz ugla trgovca KÖPA je platforma koja im omogućava da povećaju prodaju, a u isto vreme smanje troškove svog poslovanja. Sa druge strane, iz ugla kupca, KÖPA predstavlja aplikaciju za brzu i sigurnu kupovinu.

Hajde da vidimo kako to funkcionise na realnom primeru: Sve počinje od KÖPA QR koda. Svaki proizvod određenog trgovca ima svoj jedinstveni QR kod, a on sadrži sve informacije o tom proizvodu, kao što su naziv, slika, opis i cena proizvoda, ali i broj koji označava trenutnu količinu tog proizvoda na stanju. Količina proizvoda na stanju se stalno menja, pa je zbog toga KÖPA QR kod dinamičan, odnosno u svakom trenutku sadrži najnovije informacije.

Svaki KÖPA QR kod je ujedno i KÖPA diplink. U zavisnosti od onoga šta trgovci žele da pretvore u mesto za kupovinu, mogu da koriste QR kod ili diplink. Na primer, QR kodove mogu odštampati i postaviti na reklami, na bilbordu, u izlogu, u katalogu itd. Mogućnosti su neograničene, s obzirom na to da je QR kod zapravo sličica koja se može postaviti bilo gde u online svetu ili odštampati i postaviti bilo gde u fizičkom svetu. Ako, pak, negde u online svetu nije moguće postaviti sliku QR koda, trgovci mogu postaviti diplink tog istog QR koda koji je u tekstualnom obliku.

Kada kupac vidi KÖPA QR kod pored nekog proizvoda, može ga skenirati uz pomoć KÖPA aplikacije na svom mobilnom telefonu, dobiti sve informacije o tom proizvodu i izvršiti kupovinu jednim klikom. A pomenuti proizvod će mu biti dostavljen na kućnu adresu. Proces je isti i kada umesto skeniranja QR koda, korisnik klikne na KÖPA diplink.

Kada kupac izvrši kupovinu, trgovac dobija sve podatke neophodne za dostavu proizvoda, kao i novac na svoj račun. Naravno postoji i mogućnost plaćanja pouzećem, pa će u tom slučaju trgovac dobiti samo podatke za dostavu proizvoda.

Ključna stvar se zapravo odvija u jednoj sekundi nakon što kupac jednim klikom potvrdi kupovinu, a pre nego što trgovac dobije podatke za dostavu, kao i novac. U toj jednoj sekundi KÖPA sistem proverava da li proizvod postoji na stanju, rezerviše ga, potom proverava sa platnom institucijom da li postoji dovoljno sredstava na računu kupca, sredstva se onda rezervišu a na kraju i kupac i trgovac dobijaju potvrdu o uspešno izvršenoj kupovini. Ukoliko proizvod trenutno nije na stanju, kupac će dobiti informaciju o vremenu koje je potrebno za proizvodnju, a to vreme je unapred definisano od strane samog trgovca.

Aplikaciju KÖPA možete potpuno BESPLATNO preuzeti sa Google Play Store prodavnice!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: