Microsoft želi da Call of Duty donese na Nintendo konzole

Fil Spenser je najavio desetogodišnu posvećenost kompanije tome da CoD načini dostupnim na Nintendo konzolama ukoliko dođe do Microsoft-Activision sporazuma.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

12:12

Microsoft želi da Call of Duty donese na Nintendo konzole
Foto: Cassiano Correia / Shutterstock.com

Microsoft se obavezuje da Call of Duty donese na Nintendo platforme, te da franšizu na konzolama ovog proizvođača omogući dostupnom tokom 10 godina ukoliko dođe do akvizicije Activision Blizzarda.

Fil Spenser, izvršni direktor Microsoft Gaminga, je ovu posvećenost kompanije objavio na Twitteru, ističući da je "Microsoft posvećen tome da donese više igara većem broju ljudi – na koji god način oni žele da ih igraju".

Pored toga, Spenser je najavio da će Microsoft nastaviti da nudi CoD na Steam platformi, kao i na Xboxu, nakon što se sklopi sporazum o akviziciji Activision Blizzarda. Ističe se da su ovi potezi najnoviji u procesu da se pridobije FTC (Federal Trade Commission) koji ima ulogu regulisanja akvizicije i mogućnost njenog blokiranja ukoliko se utvrde nepravilnosti ili povreda konkurentnosti na tržištu.

FTC je, prema navodima, zabrinut da bi kupovina Activision Blizzarda mogla Microsoftu da obezbedi nepravednu tržišnu prednost, koja bi smanjila konkurentost i kompaniji omogućila monopol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: