Evo kako baterije u telefonima mogu biti opasne VIDEO

Tim iz iFixita je razotkrio neke mitove o eksplozivnoj prirodi li-po baterija.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2022.

13:45

Default images

Litijum-jonske polimer baterije, takođe poznate i kao litijum-polimer ili li-po skraćeno, su glavni snabdevači energijom za naše voljene telefone, laptopove ili tablete.

Svaki prenosivi gedžet, kojem je potrebna velika količina neprekidne energije, verovatno u sebi ima li-po bateriju. Iako u ispunjene velikom količinom energije, u normalnim uslovima savršeno su bezbedne.

Međutim, konstantno se pojavljuju priče i vesti o baterijama koje se zapale ili eksplodiraju i ove informacije su s razlogom zaokupljale pažnju javnosti.

Šta se zaista dešava ukoliko popravljate svoj telefon, alatka slučajno sklizne i probodete bateriju? Tim iz iFixita je tu kako bi razotkrio mitove o eksplozivnoj prirodi li-po baterija.

Tokom ovog zanimljivog procesa, iFixit je prikazao kako možete sprečiti da oštećena baterija izazove veće probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: