Otkriveno koji internet pregledač je najranjiviji

Novo istraživanje kompanije AtlasVPN otkriva nam koji internet pregledač je bio najranjiviji tokom 2022. godine.

Izvor: B92, Neowin

Petak, 07.10.2022.

14:00

Otkriveno koji internet pregledač je najranjiviji
Foto: Primakov / Shutterstock.com

Prema navodima iz izveštaja ove kompanije, to je Chrome. Popularni pregledač je samo tokom ove godine zabeležio 303 ranjivosti.

Pored toga, Chrome je i jedini internet browser koji je već zabeležio nove bezbednosne ranjivosti tokom oktobra ove godine.

Nakon Google Chromea, daleko iza na drugom mestu, nalazi se Mozilla Firefox sa 117 ranjivosti otkrivenih tokom ove godine.

Microsoft Edge se nalazi na trećem mestu sa 103 ranjivosti, dok su Safari i Opera na četvrtom i petom mestu sa 26 i nula ranjivosti.

Kada je u pitanju ukupan broj ranjivosti, koji je do sada otkriven, Chrome je i ovde na prvom mestu sa 3159 ranjivosti od njegove objave u septembru 2008. godine.

Iako su Firefox, Safari i Opera stariji nego Chrome, imaju značajno manje ukupno otkrivenih ranjivosti: 2361, 1139 i 344. Edge, koji je objavljen 2015. godine, ima ukupno 806 otkrivenih ranjivosti.

Korisnicima se preporučuje da, kako bi smanjili rizik od hakerskih napada, instaliraju ažuriranja za internet pregledače čim se pojave.

Pored toga, potrebno je voditi računa o tome koje ekstenzije se instaliraju i korisnicima se preporučuje da se čuvaju od phishing napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: