Na zaključanom ekranu telefona uskoro nas očekuju i reklame

Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici dnevno u proseku otključaju svoj pametni telefon 70 puta, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani ekran telefona.

Izvor: B92, Zimo

Četvrtak, 07.07.2022.

19:00

Na zaključanom ekranu telefona uskoro nas očekuju i reklame
Foto: Issarawat Tattong / Shutterstock.com

Korisnici pametnih telefona koji koriste Google Android mogli bi već za dva meseca, umesto omiljene fotografije ili zaštite ekrana, gledati – reklame. Barem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako javlja TechCrunch, indijska oglašivačka kompanija, Glance, u pregovorima je sa američkim teleoperaterima o lansiranju nekoliko modela pametnih telefona koji bi na zaključanim ekranima prikazivali oglase i promotivne poruke.

Glanceov "dinamički" zaključani ekran prikazivao bi vesti, video snimke, igre i oglase, koje bi korisnici videli pre otključavanja svog telefona. Naravno, u zavisnosti od korisnikovih navika i želja, sadržaj će biti prilagođen. Oglase je moguće isključiti, ali korisnici za to moraju da uđu malo dublje u podešavanja telefona.

Ako vam je ideja o oglasima na zaključanom ekranu potpuno odbojna, dovoljno je reći da u Aziji, u ovoj usluzi "uživa" oko 400 miliona korisnika pametnih telefona.

A da bi istim putem mogao krenuti i Apple, govori informacija prema kojoj će nova verzija iOS-a imati mogućnost prikazivanja sadržaja na zaključanom ekranu. Istina, iz Applea, su naveli kako pod "sadržajem" misle na vesti, obaveštenja, kalendar, poruke i slično. Ali, nisu izričito rekli da neće biti i oglasa.

Uostalom, zaključani ekran za oglašivače predstavlja neiskorišćeno blago. Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici dnevno u proseku otključaju svoj pametni telefon 70 puta, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani ekran telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: