Gejmeri u panici

Od same objave, Sony i Microsoft se muče da proizvedu dovoljan broj konzola naredne generacije, kako bi zadovoljili potrebe tržišta. Microsoft se sada suočava sa potencijalno još većim problemom.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2022.

13:45

Gejmeri u panici
Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Microsoft je potvrdio nestašicu Xbox kontrolera. Prema navodima nekoliko velikih maloprodajnih lanaca, pa čak i zvanični Microsoft Store nemaju Xbox kontrolere dostupne u prodaji.

U ovom trenutku, Amazon je jedno od malobrojnih mesta gde Xbox kontroler može da se pronađe i kupi. Sa ovim problemom susreću se tržišta u Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.

S druge strane, gejmeri u Sjedinjenim Američkim Državama izgleda da nisu previše pogođeni ovim problemom, jer Xbox kontrolera ima u prodaji kod različitih trgovaca. S druge strane, neki prodavci ekskluzivno počinju da nude i polovne kontrolere.

Predstavnici Microsofta ističu da im je jasno da je trenutno teško pronaći bežične Xbox kontrolere, zbog prekida u snabdevanju. Iz kompanije kažu da u saradnji sa proizvođačima i maloprodajom rade na poboljšanju situacije na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: