Elden Ring je postao najprodavanija igra u poslednjih 12 meseci

Industrija video igara konstantno evoluira, ali osnovna konstanta jeste da bez obzira na to koliko je neka igra dobra najverovatnije će se slabije prodavati od Call of Duty naslova iz te godine.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2022.

19:00

Elden Ring je postao najprodavanija igra u poslednjih 12 meseci
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

To je bio slučaj od kako je FPS žanr postao popularizovan krajem 2000-tih godina, a od tada je postojao svega mali broj izuzetaka. Elden Ring je upravo jedan od tih izuzetaka.

Svakog meseca, NPD Group objavljuje svoju mesečnu statistiku tržišta igara u SAD - drugog najvećeg tržišta video igara na svetu. Sada je objavljena statistika i analiza tržišta za april.

"Elden Ring je bio druga najprodavanija igra tokom aprila 2022. godine (u SAD-u). Elden Ring ostaje najprodavanija igra tokom dosadašnjeg dela 2022. godine i prešla je Call of Duty: Vanguard kao najprodavaniji premijum naslov tokom poslednjih 12 meseci", istakao je Mat Piskatela iz NPD-a.

Nedugo nakon što je igra stigla, objavljeno je da je Elden Ring postao najprodavaniji naslov u 2022. godini sa preko 12 miliona prodatih kopija. S druge strane, Call of Duty je i dalje superioran kada je u pitanju prodaja tokom prethodnih 12 meseci (Vanguard je objavljen tokom 2021. godine).

Svakako je zanimljivo videti kako Elden Ring sada prevazilazi Call of Duty na različitim frontovima. Zaključno sa 31. martom, Elden Ring je prodat u ukupno 13,4 miliona primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: