Facebook uskoro uklanja brojne funkcije koje se zasnivaju na lokaciji

Facebook je korisnicima počeo da šalje obaveštenja o tome da će početi da uklanja funkcije koje se zasnivaju na lokaciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2022.

18:45

Facebook uskoro uklanja brojne funkcije koje se zasnivaju na lokaciji
Foto: Mehaniq / Shutterstock.com

Društvena mreža planira da onemogući funkcije, kao što je Nearby Friends, ali nije objavljen konkretan razlog ovog poteza. Pored toga, automatski će biti onemogućeni podaci o lokaciji koji su prikupljeni od korisnika.

Nearby Friends funkcija je na Facebook dodata 2014. godine, a implementirana je kako bi se stvorila bolja povezanost između prijatelja. Funkcija je dostupna za Android i iOS platforme, koje već imaju mogućnosti praćenja preko GPS-a.

Od 1. juna će postati nedostupno i upozorenje o vremenu, istorija lokacija i istorija u pozadini. Kako Facebook ne pominje planove o vraćanju pomenutih funkcija, veruje se da će one biti trajno uklonjene.

Pomenute aplikacije i servisi će od 31. maja prestati da u pozadini prikupljaju podatke o lokaciji i pozadinama, a korisnik sa svoje strane neće morati ništa da radi. Facebook će sve automatski onemogućiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: