Qualcomm odložio objavu sledećeg premijum čipseta

Sugerisalo se da bi Qualcomm mogao da objavi Snapdragon 8 Gen 1+ čipset tokom maja, ali sada poznati dojavljivač ističe da se to neće desiti.

Izvor: B92

Subota, 07.05.2022.

13:15

Qualcomm odložio objavu sledećeg premijum čipseta
Foto: 360b / Shutterstock.com

Prema navodima Digital Chat Stationa, koji je uglavnom precizan kada su u pitanju glasine ovog tipa, Snapdragon 8 Gen 1+ platformu ćemo najverovatnije videti tokom druge polovine godine. Razlog je trenutno stanje sa pandemijom koronavirusa u Kini.

Takođe, on navodi da Lenovo i Qualcomm imaju dobru saradnju, što ukazuje na to da bi prvi telefon sa novim čipsetom mogao biti Motorola Edge 30 Ultra. Znamo da je Edge 30 Pro bio prvi telefon koji je koristio Snapdragon 8 Gen 1 čipset.

Naziv Snapdragon 8 Gen 1+ je još uvek sugestija, a očekuje se da će čip dobiti poboljšan GPU, dok će CPU ostati isti kao kod aktuelnog modela. Tu će biti jedno moćno Cortex-X2 jezgro, tri Cortex-A710 za performanse i četiri efikasna Cortex-A510 jezgra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: