Isporuka grafičkih karata povećana uprkos nestašici

Znamo da postoji nestašica grafičkih karata, koje su pri tome i izuzetno skupe, tako da je možda i teško poverovati da je isporuka grafičkih karata zabeležila rast tokom 2021. godine.

Izvor: B92, KitGuru

Četvrtak, 07.04.2022.

13:19

Isporuka grafičkih karata povećana uprkos nestašici
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Ipak, izgleda da je ovo tačno, a analitičari ukazuju na to da je prošle godine ostvareno povećanje od 30 procenata u isporuci u odnosu na 2020. godinu. Ističe se da je tokom 2021. ostvarena zarada od 51,8 milijardi dolara na ovom tržištu, a ukupna AIB isporuka je znatno porasla.

Pored toga, isporuka AMD grafičkih karata je zabeležila maksimalan rast od 35,7 procenata u poređenju sa istim tromesečjem 2020, dok je isporuka Nvidia karata imala rast od 27,7 odsto tokom četvrtog tromesečja prošle godine u odnosu na isti period godinu dana ranije.

Intel ove godine takođe ulazi na tržište grafičkih karata, pa se očekuje dodatno poboljšanje u isporuci GPU-ova. Veruje se da će i situacija sa cenom konačno biti rešena. Tokom prethodnih meseci, cene su bile u opadanju na tržištima Evrope.

Izvori iz maloprodaje veruju da će dostupnost i cene grafičkih karata nastaviti da se dodatno poboljšavaju tokom drugog tromesečja, do trenutka kada će GPU cene ponovo postati atraktivne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: