Novi Google telefon se pojavio na fotografiji

Pixel 6a bi trebalo da ima 6,2-inčni ekran, snažnu bateriju i Googleov čip, koji garantuje odlične performanse.

Izvor: B92, Zimo

Utorak, 05.04.2022.

08:17

Novi Google telefon se pojavio na fotografiji
Foto: Gabo_Arts / Shutterstock.com

Google je u oktobru prošle godine predstavio novu generaciju pametnih telefona, koja je specifična po procesoru koji pokreće te uređaje. Naime, Pixel 6 i Pixel 6 Pro prvi su telefoni s Googleovim sopstvenim čipom Tensor, zahvaljujući kojem ovi uređaji imaju puno brži rad procesora, a pogotovo grafike u odnosu na svoje prethodnike. Takođe, Tensor je dizajniran posebno za modele mašinskog učenja, što znači da će pomoću njega najviše profitirati opcije kao što je Google glasovni asistent, prevodilac, fotografije i druge. Čip Tensor bi trebalo da pokreće i treći smartfon te generacije, Pixel 6a. Tokom ove nedelje na mreži su se pojavile nove informacije i prva fotografija (naravno, teško je proveriti njenu autentičnost) pakovanja ovog telefona. Ona otkriva izbočenje pri vrhu poleđine telefona u kojem su smeštene kamere i blic.

Rezolucija glavne kamere iznosiće 12MP, dok će pored nje biti ultraširoka kamera s 12,2MP senzorom. Što se tiče prednje kamere, njena rezolucija iznosiće 8MP. Pixel 6a, prema dosadašnjim glasinama, trebalo bi da ima OLED ekran dijagonale 6,2-inča (FullHD+ rezolucija) i bateriju kapaciteta 5000mAh. Do sada nije bilo zvaničnih informacija kada bi Google mogao predstaviti ovaj telefon, a glasine su pominjale da će to biti na konferenciji Google I/O koja će se održati u maju.

Ipak, objavljene fotografije pakovanja modela Pixel 6a pokazuju da bi to ipak moglo biti ranije, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko Google već tokom ovog meseca predstavi i u prodaju pusti ovaj telefon, koji bi mogao biti jedan od najzanimljivijih i best buy uređaja na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: