Sprečiće iritantne poruke i spamovanje na Twitteru

Na popularnoj društvenoj mreži, testira se opcija koja omogućava da korisnici sami sebe uklone iz razgovora.

Izvor: B92, Ubergizmo

Utorak, 22.02.2022.

09:00

Sprečiće iritantne poruke i spamovanje na Twitteru
Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Sigurno ste na Twitteru učestvovali u razgovorima gde vas neko taguje, a za ovo postoje različiti razlozi. Prijatelj ili član porodice smatra da postoji tvit koji bi trebalo da vidite; ukoliko ste influenser, pratioci možda žele da privuku vašu pažnju i slično.

Bez obzira na motiv, ponekada uključivanje u razgovore može biti iritantno ili deluje kao spamovanje, posebno ukoliko je razgovor aktivan i korisnik dobija obaveštenja za sve i svašta.

Dobra vest je da Twitter radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti da uklone sami sebe iz razgovora. Funkciju je pronašla istraživačica Džejn Mančun Vong. Prema navodima Vongove, otkriven je skrinšot koji pokazuje novi interfejs za Twitter gde korisnici dobijaju obaveštenje da mogu da izaberu da se uklone iz tog razgovora.

Obaveštenje ih informiše o tome kada se uklone iz razgovora, njihovo korisničko ime prestane da bude tagovano i više ne dobijaju obaveštenja.

Pored toga, kako bi se sprečilo da vas ljudi ponovo dodaju u razgovor, izbor da se uklonite će sprečiti i buduća pominjanja u tom razgovoru.

Nije poznato kada bi pomenuta opcija mogla da se pojavi na Twitteru, ali deluje kao nešto što bi korisnicima moglo biti od značaja u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: