Tri godine star Apple čip superiorniji od Samsungovog novog Exynosa

Samsungov najjači Exynos, s GPU-om zasnovanim na RDNA 2 arhitekturi, ipak se nije pokazao toliko dobrim, što dokazuje činjenica da ga je Appleov A13 čip iz iPhonea 11 "pojeo" u CPU i GPU performansama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2022.

10:20

Tri godine star Apple čip superiorniji od Samsungovog novog Exynosa
Foto: Framesira / Shutterstock.com

Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra, najnoviji su flegšip telefoni južnokorejske kompanije. Iako u nekim regijama dolaze s nešto superiornijim Snapdragon 8 Gen 1 SoC-om, to se ne može reći i za domaće tržište, gdje će stići s kompanijinim Exynosom 2200.

Oko Snapdragon vs Exynos bitke ne mora se trošiti puno reči, većina korisnika radije bira verziju Samsungovih telefona s Qualcommovim čipom. Slična se "tradicija" nastavlja i ove godine, jer testovi pokazuju da je A13 Bionic čip iz iPhonea 11 nešto jači od najnovijeg Exynosa u pojedinim S22 modelima, prenosi Bug.hr.

Kako piše ZDNet, najnoviji testovi poređenja pokazuju da A13 čip ima bolje GPU i CPU performanse na iPhoneu 11, nego što to ima Exynos 2200 na Galaxy S22 modelu. Nadalje, ističe se i problem pregrevanja Samsungovog novog čipa, zbog kojeg će neki korisnici preskočiti njihove nove telefone.

S druge strane, Samsung se "na sva zvona" hvalio Galaxy S22 Ultra modelom, ali testovi poređenja pokazuju da mu performanse kaskaju za iPhone 13 Pro Max, kojeg pokreće A15 Bionic čip. To su, naime, pomalo poražavajući rezultati, ali svakako je potrebno napomenuti da benchmark testovi ne pokazuju uvek pravu sliku.

Brojni analitičari mobilnog tržišta smatraju da je Samsung previše žurio s objavom Galaxy S22 serije pametnih telefona, pa bi moglo biti još pritužbi korisnika i kvarova. Ali, kako stvari za sada stoje, neki od već uočenih problema mogli bi se popraviti naknadnim ažuriranjima, na čemu južnokorejska kompanija već radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: