Ubisoft ima želju da bude kupljen

Nakon Microsoftove najave o kupvini Activision Blizzarda za skoro 70 milijardi dolara, izgleda da i druge gejming kompanije razmatraju svoje potencijale i mogućnost da budu kupljene.

Izvor: B92

Petak, 18.02.2022.

15:15

Ubisoft ima želju da bude kupljen
Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com

Najnovija kompanija, koja je izrazila spremnost i želju da bude kupljena, je Ubisoft. Iv Žilemo, osnivač i direktor Ubisofta, je nedavno govorio na temu Ubisoftovog potencijala da bude kupljen.

On tvrdi da je Ubisoft sposoban da ostane nezavisan, ali će svaka ponuda da bude kupljen biti razmotrena. To sugeriše da je kompanija otvorena za ideju da bude kupljena.

Iako u ovom trenutku ovo ne deluje kao preveliko iznenađenje, zanimljivoje da se Ubisoft svim sredstvima borio da 2015. godine spreči Vivendi da učestvuje u nasilnom preuzimanju kompanije.

Naravno, potrebno je istaći da je industrija značajno drugačija danas nego što je to bila 2015. godine. Veliki broj kompanija se kupuje, ali ima se ostavlja puna kreativna i komercijalna kontrola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: