Aktivirajte lako God Mode u Windowsu 10 i Windowsu 11

Mnogi su već upoznati sa Windows God Mode funkcijom, a za one koji ne znaju - evo kako da je aktivirate.

Izvor: B92, Techspot

Ponedeljak, 14.02.2022.

09:24

Aktivirajte lako God Mode u Windowsu 10 i Windowsu 11
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Windows God Mode smešta ikonicu na desktop korisnikovog računara, koja daje brz pristup u dva koraka svim podešavanjima, sa više od 200 dostupnih menija.

Windows God Mode se prvi put pojavio u Windows Visti 2007. godine. Od tada se zadržao bez izmena, a može se aktivirati i u Windowsu 10 i Windowsu 11. God Mode meni je lak za kreiranje, ali može biti težak za pamćenje jer zahteva unošenje dugačke grupe karaktera.

Kako biste aktivirali Windows God Mode, pratite sledeća dva koraka:

* Desni klik na desktop i izaberite Create Folder
* Preimenujte ime foldera u GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Nakon što preimenujete folder, njegova ikonica će se pretvoriti u mali control panel. I to je to - aktivirali ste God Mode.

God Mode može biti od pomoći ako ne volite da koristite Windows Control Panel, odnosno Settings meni, koji se stalno menja. God Mode je zapravo nadimak za "Windows Master Control Panel shortcut", koji je Windows God Mode dobio oko 2010. godine od strane blogera.

Još jedna prednost Master Control Panela jeste da omogućava lako kreiranje prečica za bilo koje podešavanje.

Lista dostupnih opcija je dugačka, ali nema sunmnje da će God Mode svakome omogućiti da pronađe nešto novo i korisno, što može da načini dostupnim samo preko jednog klika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: