Sonijeva veštačka inteligencija pobeđuje najbolje Gran Turismo igrače VIDEO

Sony AI divizija za istraživanje i razvoj, zabeležila je svoje prvi veliko dostignuće u segmentu veštačke inteligencije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2022.

11:58

Sonijeva veštačka inteligencija pobeđuje najbolje Gran Turismo igrače VIDEO
Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Gran Turismo Sophy je AI (veštačka inteligencija) koji je treniran u Gran Turismo 7 hiper-realističnim trkama, kako bi bio objavljen kao jedna od najboljih postojećih digitalnih trkačkih igara.

U objavi kompanije Sony, ističe se da Gran Turismo Sophy predstavlja veliki iskorak u odnosu na ranije razvijani AI.

Sophy uči kako da se utrkuje, pomoću tehnika učenja pojačavanja. Pomoću ovog procesa mašinskog učenja, veštačkoj inteligenciji se dodeljuje nagrada ili kazna u zavisnosti od akcija koje pravi, čime na kraju uči nove tehnike. Pomoću ovog procesa, Sophy AI je od traljavog vozača došao do stepena kako se upravlja automobilom u Gran Turismo 7 i probijaju granice. Sophy, na primer, može da "izvuče" krivine u poslednjem mogućem trenutku i da koristi oštre krivine da lako prestigne druge vozače.

Ističe se da će za bilo koga, ko igra Gran Turismo 7, Sophy biti pravi izazov jer implementira tehnike koje iznenađuju čak i profesionalce.

Gran Turismo 7 će biti objavljen 4. marta za PlayStation 4 i PlayStation 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: