YouTube aplikacija dobija novi izgled plejera za Android i iOS

Mobilna aplikacija za YouTube implementira novi dizajn koji će olakšati pristup kontrolama kada se pregleda video u punom ekranu.

Izvor: B92

Sreda, 02.02.2022.

09:37

YouTube aplikacija dobija novi izgled plejera za Android i iOS
Foto: rafapress / Shutterstock.com

Novi korisnički interfejs dodaje red tastera u donjem levom uglu. Tasteri se otkrivaju kada se video pauzira ili kada se pritisne bilo gde na ekran.

Tasteri omogućavaju da se video lajkuje, otvore komentari u desnom polju sa strane, da se video podeli ili sačuva u plejlisti. Tu je i nova "More Videos" sekcija u donjem levom uglu.

Stari sistem je imao problema sa navigacijom pomoću gestikulacija, gde su korisnici slučajno pokretali početni zaster svajpovanjem odozdo ka gore.

Novi korisnički interfejs će popraviti ovaj problem, a pored toga će omogućiti i da se komentari otvaraju u panoramskom modu bez prekidanja reprodukcije videa.

Korisnički interfejs za novi video plejer počinje da se isporučuje korisnicima na Android i iOS platformama, a postepeno će biti dostupan svima u predstojećim danima i mesecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: