Facebook Messenger postaje bezbedniji

Facebook Messenger servis je u vlasništvu kompanije Meta, a sada je dobio neke nove funkcije koje se tiču end-to-end enkripcije razgovora.

Izvor: B92, GSMArena

Petak, 28.01.2022.

09:31

Facebook Messenger postaje bezbedniji
Foto: Profimedia

Za razliku od WhatsAppa (koji je takođe deo Meta imperije), koji ima podrazumevanu end-to-end enkripciju za sve razgovore, U Messengeru korisnik mora posebno da ode u meni i otvori zaseban end-to-end enkriptovani čet.

Korisnici koji to čine će biti zadovoljni zbog nove promene u servisu, jer više nisu ograničeni samo na razgovore "jedan na jedan". Sada je moguća i end-to-end enkripcija za grupne razgovore i pozive (glasovne i video).

Za poruke koje se same brišu i end-to-end enkriptovane razgovore, korisnik će dobiti i obaveštenje kada neko kreira skrinšot. Za ove razgovore su sada dostupni i GIF-ovi i stikeri, kao i reakcije, odgovaranje i indikatori za kucanje.

U okviru enkriptovanih end-to-end razgovora pojavljivaće se bedževi za verifikovane naloge, a korisnik će moći da dugim pritiskom sačuva bilo koji video ili fotografiju koju primi, kao i da obradi video ili fotografiju pre slanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: