Stiže novi POCO telefon, koji bi mogao biti hit

Od sledećeg meseca se očekuje novi POCO telefon, koji bi mogao biti popularan u srednjem segmentu.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

15:35

Stiže novi POCO telefon, koji bi mogao biti hit
Foto: Chikena / Shutterstock.com

Xiaomi će sutra globalno predstaviti Redmi Note 11 seriju, a zajedno s njom stići će i najnovija verzija korisničkog interfejsa iz ove kompanije – MIUI 13. Sada stižu informacije da se Xiaomi sprema da sledećeg meseca predstavi i jedan POCO telefon.

Pametni telefon, s brojem modela 22011116PG, pojavio se na FCC-u ranije ovog meseca, a tada je otkriveno da će telefon stići od starta uz MIUI 13, koji će verovatno biti zasnovan na Androidu 12. Sada je isti ovaj telefon sertifikovan i od strane jedne malezijske regulatorne agencije, gde je otkriveno da će se telefon zvati POCO X4 5G.

Poznati dojavljivač Mukul Šarma prenosi i to da će telefon stići i na indijsko tržište, jer je sertifikovan od strane BIS-a, ranije ovog meseca. I u Indiji će telefon nositi naziv POCO X4 5G.

Kada je reč o specifikacijama telefona, prenosi se da će ovaj deliti neke karakteristike sa Redmi Note 11 Pro 5G modelom, ali onim koji će biti predstavljen sutra za globalno tržište. Međutim, prenosi se da će POCO X4 5G biti nešto naprednija verzija Redmi Note 11 Pro 5G telefona.

Za Redmi Note 11 Pro 5G se ističe da će biti opremljen AMOLED ekranom sa stopom osvežavanja od 120Hz i podrškom za Full HD+ rezoluciju. Pri vrhu ekrana telefona naći će se prednja kamera sa senzorom od 16 MP, dok će na poleđini biti tri senzora kamere u kombinaciji 108MP + 8MP + 2MP. Radi se o glavnom, ultraširokom i makro senzoru.

Što se tiče baterije, navodno će Redmi Note 11 Pro 5G imati bateriju od 5000mAh, s podrškom za brzo punjenje od 67W. Telefon bi trebalo d akoristi Qualcomm Snapdragon 690 čip, uparen sa 6GB, odnosno 8GB LPDDR4X RAM memorije i 128GB UFS 2.2 prostora za skladištenje podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: