Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar

Opasna ranjivost otkrivena je u Dark Souls 3 igri, a može se iskoristiti od strane hakera za kontrolu korisnikovog računara.

Izvor: B92, Verge

Ponedeljak, 24.01.2022.

09:17

Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar
Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Ranjivost izlaže riziku samo PC gejmere, koji igru igraju onlajn, a potencijalno može da utiče na Dark Souls, Dark Souls 2 i predstojeći Elden Ring.

Od objave postojanja pomenute ranjivosti, serveri različitih Dark Souls igara su ugašeni, dok se problem ne reši.

Blue Sentinel, mod koji je zajednica kreirala protiv varanja u Dark Souls 3 igri, u međuvremenu je dobio zakrpu koja mu omogućava zaštitu od RCE (remote code execution) ranjivosti. RCE predstavlja jednu najopasnijih ranjivosti. Omogućava hakerima da daljinski pokrenu maliciozni kod u okviru korisnikovog računara, čineći nepopravljivu štetu, a potencijalno mogu i da ukradu osetljive informacije.

FromSoftware i Bandai Namco su se tokom vikenda pozabavili ovim problemom, a na Twitteru je objavljeno da su PvP serveri za Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 i Dark Souls 3 privremeno ugašeni, kako bi se timu omogućilo da istraži probleme.

Dodaje se da ovo utiče samno na PC igrače - oni koji Dark Souls igraju na PlayStation ili Xbox konzolama i dalje imaju onlajn pristup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: