Twitter mora da uloži više napora kako bi se izborio sa govorom mržnje

Twitteru je naloženo da obezbedi detalje o tome šta preduzima kako bi se izborio sa govorom mržnje na ovoj mreži.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2022.

11:33

Twitter mora da uloži više napora kako bi se izborio sa govorom mržnje
Foto: khak / Shutterstock.com

Američka kompanija “Twitter” mora da objavi detalje o tome šta preduzima kako bi se uhvatila u koštac sa govorom mržnje na svojoj mreži u Francuskoj, saopštio je Pariski apelacioni sud.

To je, kako ocenjuje Rojters, svojevrsna pobeda za grupe koje tvrde da ova društvena mreža ne čini dovoljno da suzbije takve sadržaje.

Tom presudom je potvrđena odluka jednog nižeg suda koji je naložio “Twitteru” da obezbedi detalje o broju, nacionalnosti, lokaciji i govornom jeziku ljudi koji su angažovani da se bore sa onlajn govorom mržnje.

Brojne tehnološke firme su optužene da rade premalo na rešavanju onlajn zloupotreba, navodi Rojters.

Tako je Britanija u maju prošle godine saopštila da će društvene mreže, u skladu sa najavljenim novim zakonom, biti kažnjene sa do 10 odsto svog prometa ili 18 miliona funti (25 miliona dolara) ako ne uspeju da suzbiju onlajn zloupotrebe kao što su rasistički komentari iz mržnje, dok bi se viši menadžeri mogli suočiti sa pokretanjem krivičnog postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: