Samsung povećava cene svojih novih telefona? Poznat mogući razlog

Očekuje se da će Samsung za nekoliko nedelja predstaviti svoju najnoviju Galaxy S22 seriju telefona, a u međuvremenu su se pojavile nove glasine o ovim uređajima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2022.

10:44

Samsung povećava cene svojih novih telefona? Poznat mogući razlog
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Najnoviji izveštaji, koji stižu iz Južne Koreje, ukazuju na to da će Galaxy S22 seriuja imati višu cenu od očekivane. Kao razlog povećanja cene navodi se globalna nestašica čipova.

Cene nekoliko bitnih komponenti su porasle za 30 do 40 procenata, dok su cene čipova za napajanje i senzora porasle za 10-15 procenata.

Izveštaji sugerišu da bi Samsung Galaxy S22 mogao imati početnu cenu od 899 dolara, što je za oko 100 dolara više od njegovog prethodnika.

S druge strane, neki izveštaji ukazuju na to da će Samsung ipak zadržati iste cene kao kod Galaxy S21 serije, zbog povećane konkurencije od strane Applea i kineskih brendova.

Očekuje se da će Samsung prestaviti tri telefona – Galaxy S22, S22 Plus i S22 Ultra. Pokretaće ih Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipset i Samsungov Exynos 2200, u zavisnosti od regije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: