Microsoft više ne proizvodi treću generaciju svojih konzola

Microsoft je potvrdio da je prestao sa proizvodnjom svih svojih Xbox One konzola.

Izvor: B92, Verge

Petak, 14.01.2022.

08:11

Microsoft više ne proizvodi treću generaciju svojih konzola
Foto: Anthony McLaughlin / Shutterstock.com

Softverski gigant je ranije prestao da proizvodi Xbox One X i digitalni Xbox One S, pred objavu Xbox Series X modela. Potom je tiho Xbox One S linija ukinuta krajem 2020. godine.

Microsoftova potvrda stiže nedugo nakon što je Bloomberg izvestio da Sony planira da proizvede dodatnih milion PlayStation 4 konzola tokom 2022. godine.

Za razliku od Sonijy, koji ima problema da podmiri tržišne zahteve za PS5 konzolom, Microsoft nema problema sa zalihama Xbox Series S modela od 299 dolara.

Ranije je Fil Spenser, šef Xboxa, istakao je ranije da je kompanija kreirala više Xbox Series X nego Series S modela, ali je na kraju Series S postao popularniji zbog niže cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: