Google je najavio nekoliko Android poboljšanja za ovu godinu

Google je objavio nekoliko novih poboljšanja, koja će tokom 2022. godine implementirati u Android platformu.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2022.

15:19

Google je najavio nekoliko Android poboljšanja za ovu godinu
Foto: Profimedia

Očekuje se da će nove funkcije značajno poboljšati ukupno iskustvo korišćenja Androida, posebno na većem broju uređaja.

Jedna od najvećih oblasti, koje Google poboljšava, jeste Fast Pair funkcija. Fast Pair je dizajniran kako bi se ubrzao i pojednostavio proces uparivanja Android telefona sa Bluetooth uređajima.

Google ističe da radi na tome da se omogući podrška za više uređaja, uključujući televizore i "smart home" proizvode. Funkcionalnost će se proširiti i na Chromebookove.

Kompanija planira i da proširi funkciju otključavanja uređaja pomoću Android telefona. Biće uključeno otključavanje pomoću WearOS uređaja, pa će korisnici moći da otključaju svoj telefon, tablet ili Chromebook pomoću Android pametnog sata.

Korisnici sa više uređaja će uskoro biti u mogućnosti da bolje upravljaju podacima ili audio/video sadržajem i fotografijama na svojim uređajima.

Google poboljšava i Phone Hub, kako bi obezbedio da Chromebookovi imaju pristup aplikacijama za četovanje na telefonu, bez potrebe da ih ponovo instaliraju na laptopu.

Kompanija je najavila i povećanje razvoja Androida za druge platforme, posebno za Microsoft Windows. To će omogućiti poboljšanu integraciju između dve platforme.

Neke od novih funkcija za Android će početi da se isporučuju u narednim nedeljama, dok će druge postati dostupne do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: