Legendarni BlackBerry "odsvirao kraj" za stare modele: "Od ovog datuma..."

BlackBerry je odlučio da prestane da nudi neke od zastarelih servisa za svoje mobilne uređaje.

Izvor: B92

Petak, 31.12.2021.

10:37

Legendarni BlackBerry
Foto: Svetlana Dikhtyareva / Shutterstock.com

Prvi dani ere pametnih telefona bili su pomalo haotični. Postojao je veliki broj kompanija koje su se u isto vreme takmičile za parče tržišnog kolača.

BlackBerry je bio jedna od onih kompanija koje su uspele da zadrže lojalne sledbenike dugi niz godina, ali kako su Apple iPhone i Google Android postali dominantne platforme, BlackBerry je nekako pao u zapećak.

Kompanija je pokušala da pronađe načine da zaobiđe ovu situaciju tako što je omogućila licenciranje svog brenda, ali su ti uređaji izgledali kao da su stigli prekasno.

Stoga ne predstavlja iznenađenje to što je BlackBerry na kraju odlučio da prekine sa radom na polju mobilnih uređaja. Kompanija je najavila da će 4. januara 2022. ukinuti različite ključne servise koji su podržavali njene mobilne uređaje.

Prema objavi na kompanijinom sajtu: "Kao još jedna prekretnica na putu BlackBerry-ja, preduzećemo korake da povučemo iz opticaja stare usluge za BlackBerry 7.1 OS i ranije, BlackBerry 10 softver, BlackBerry PlayBook OS 2.1 i starije verzije, sa prestankom upotrebe ili datumom prestanka rada 4. januara 2022. Od ovog datuma, uređaji koji koriste ove zastarele servise više neće pouzdano funkcionisati, uključujući podatke, telefonske pozive, SMS i 9-1-1 funkcionalnost".

Sam BlackBerry kao kompanija se ne gasi. Kompanija nastavlja sa radom i njen fokus će biti na "pružanju inteligentnog bezbednosnog softvera i usluga kompanijama i vladama širom sveta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: