Vanredno uključenje u dnevnik (Log4j) [podcast]

Kako je vođenje dnevnika postalo najveći tehnološki problem čovečanstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2021.

08:03

Vanredno uključenje u dnevnik (Log4j) [podcast]
Foto: Shutterstock/Alexander Limbach

Pitanja je puno, a sva se vrte oko dva imena: Log4j i Log4shell. Da bismo shvatili razmere problema kog mnogi zovu najvećim problemom koji je internet imao u poslednjih desetak godina, morali smo pitati eksperta. U gostima nam je, ponovo, Jovan Šikanja, application security analyst u kompaniji Learnupon i naša desna ruka za tehnološku sigurnost i bezbednost. U 40ak minuta ove epizode stali su svi odgovori koje smo zajedničkim snagama potražili, pa se nadamo da će vam spoj naše radoznalosti i Jovanvog znanja biti dovoljan da ovaj fenomen stavite u direktorijum sa poznatim stvarima.

Veliko hvala Jovanu na vremenu (zapratite ga na Twitteru @Joshibeast), a vama na slušanju!

Pomenuti XKCD: https://xkcd.com/2347/

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: