Mala ostrva, velika ostrva [podcast]

Kina je, uz zahteve koje možemo pretpostaviti, Appleu tražila da njihove mape ostrva koja su u sporu sa Japanom prikaže većim nego što stvarno jesu. Ipak, scena nije spavala zbog nečeg drugog, log4shell preti da preuzme titulu najvećeg tehnološkog problema veka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.12.2021.

10:12

Mala ostrva, velika ostrva [podcast]
Foto: EPA-EFE/NG HAN GUAN / POOL

Dok smo se bavili navodnim "neobavezujućim" ugovorom između NRK i Applea iz Kalifornije, u Edge su ušli demoni Internet Explorera, pa Microsoftu nije preostalo ništa drugo nego se ponaša kako jednom IE-u dolikuje. Log4shell, exploit koji koristi propust u "običnom" svetu malo poznatom alatu koji se zove Log4j, probudio je prvo sistem administratore, a onda i celu tehnološku javnost. U ovoj epizodi načinjemo ovu temu, uz sada već tradicionalnu tačku razno na kojoj su obeležavanje gužvi u Google Mapsu u Srbiji, Samsung Galaxy Z Flip3, Rusija, Instagram i Google Play Games za Windows. Na vedrijoj strani je Google sa svojom retrospektivom godine u kojoj smo saznali šta je obeležilo pretraživačku 2021. godinu.

Hvala na slušanju!

Pomenuti XKCD: https://xkcd.com/2347/

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: