Nastavlja se "rat" – Microsoft povukao očekivan potez

"Rat" pregledača se nastavlja i Microsoft je povukao potez koji je taj "rat" digao na viši nivo.

Izvor: B92, Techradar

Sreda, 15.12.2021.

17:50

Nastavlja se
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Microsoft je najavio da će na operativnom sistemu Windows 11 blokirati "zaobilazna" rešenja, poput onih koje koriste Mozilla, Brave i EdgeDeflector, a sada je to i učinio.

Kompanija je u utorak donela novi update korisnicima za Windows 10 i Windows 11 i u taj update su progurali i gore navedenu blokadu.

Šta to znači?

To znači da “microsoft-edge:// links” više ne mogu biti isforsirani da se otvaraju u vašem podrazumevanom pregledaču, koji nije Microsoftov.

EdgeDeflector i Mozilla su do sada imali svoje aplikacije i načine da zaobiđu pravila i da se otvara na njihovom pregledaču, ali to više neće moći sa novim Windows ažuriranjem.

Microsoft je započeo "rat" sa drugim pregledačima kada je zaobilaženja nazvao neispravnim i najavio je Mozilli i ostalima da će ih blokirati, što su na kraju i učinili.

MSEdgeRedirect koristi drugačiji metod zaobilaženja Edgea za razliku od ostalih – MSEdgeRedirect mora da radi u pozadini, dok ostali nisu morali da pokreću "background" proces.

Sada će i MSEdgeRedirect biti blokiran i zaobilaženja glavnog pregledača Microsofta neće biti moguća.

Microsoft je pokazao da ne mari ni za konkurenciju, ni za medije ni za ljute korisnike – ali, moraće da se oglase povodom ove situacije, kad-tad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: