Lansirana prva crnogorska mobilna video igra

Lansirana je prva crnogorska igra za mobilne telefone. Starblind igricu kreirao je 3Hills gejming studio, osnovan tokom 2021. godine s ciljem da Crnu Goru ucrta na mapu jedne od najvećih industrija na svetu.

Izvor: B92

Subota, 11.12.2021.

20:00

Default images

Kosmička saga crnogorskog astronauta.

Starblind je priča o astronautu koji se, tokom istraživačke ekspedicije na drugoj planeti, susreće sa nizom izazova i prepreka. Cilj igrača je da pređe što veću distancu, zbog čega spada u “endless runner“ tip igrica. Ovo je tek prva u nizu igara koje će biti kreirane u okviru 3Hills brenda.

"Budući da je reč o pionirskim koracima u ovoj oblasti, naš cilj nije bio da odmah izbacimo igru kojom pretendujemo na svjtsko tržište. Želimo najpre adekvatno da prođemo kroz proces pravljenja igre što je izuzetno izazovno i zahtevno. U svetu se time bave timovi sa po desetinama stručnjaka. Naš tim tokom prve faze saznaje i uči sve što se može naučiti na putu od ideje do lansiranja igre, kako bi kasnije mogao da razmišlja smelije i ambicioznije. Ovo je tek početak", kazao je Andrija Dragojević, projekt menadžer 3Hills studija.

Igrica se može besplatno preuzeti na Google play i App store-u. Samom lansiranju prethodio je niz aktivnosti u okviru kojih je astronaut - glavni Starblind junak - privlačio pažnju i interagovao sa građanima na različitim lokacijama u Podgorici, kazali su iz Amplituda.

3Hills - novo poglavlje priče o gejmingu u Crnoj Gori.

Osim kreiranja igara, jedan od strateških usmerenja 3Hills-a biće i razvoj samog eSport ekosistema , odnosno organizacija turnira.

"Dugoročno, ideja nam je da ucrtamo Crnu Goru na mapu industrije, osnažimo postojeću i proširimo gejming zajednicu, napravimo platformu za sve ljubitelje gejminga - profesionalce i entuzijaste, počnemo da edukujemo sopstvene kadrove, i uopšte podignemo svest o vrednostima i mogućnostima koje nam gejming pruža", dodao je Vladimir Bigović, tehnički vođa 3 Hills studija.

Vrednost gejming industrije procenjuje se trenutno na preko 150 milijardi dolara na globalnom nivou, pri čemu konstantno nastavlja da raste.

Iza 3 Hills studija stoji kompanija Amplitudo, koja već dve godine kroz besplatne game dizajn i development obuke i organizaciju događaja kojima okuplja predstavnike oblasti iz Evrope i sveta, radi na ostvarivanju gejming vizije u Crnoj Gori i za Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: