Popularni program dobija velike promene u Windowsu 11

Microsoft je počeo sa testiranjem nove verzije Notepada, koji je dostupan Windows Insiderima.

Izvor: B92, Microsoft

Sreda, 08.12.2021.

12:10

Popularni program dobija velike promene u Windowsu 11
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Nova Notepad aplikacija je dizajnirana kako bi se slagala sa ostatkom Windows 11 dizajna. To uključuje i elemente kao što je Mica efekat za providnost i novu ikonografiju.

Međutim, jedna od verovatno najbitnijih stvari jeste da Notepad dobija podršku za tamni mod.

Za fanove Notepad aplikacije ovo svakako predstavlja značajnu novost. Notepad dugo nije imao veći redizajn, mada su u okviru Windowsa 10 dodate neke nove funkcije.

Sada će Notepad izgledati dosta drugačije. Mica transparentnost će se videti u zaglavlju apliakcije, dok su opcije menija uvećane. Tu je i novi taster za podešavanja u gornjem desnom uglu.

Dodavanje tamnog moda će Notepd načiniti mnogo lakšim za korišćenje, posebno ukoliko radite u okruženjima sa slabijim osvetljenjem.

Iako se mnogi plaše da će implementiranjem mnogih izmena u Notepad, Microsoft pokvariti aplikaciju, kompanija tvrdi da su performanse i produktivnost i dalje ključni za Notepad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: