Apple ima viziju da svi uređaji pune jedan drugi

Kompanija ne odustaje od ideje objedinjenog punjača za sve najbitnije Apple uređaje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

09:02

Apple ima viziju da svi uređaji pune jedan drugi
Foto: Primakov / Shutterstock.com

Uprkos neuspelom AirPower eksperimentu, od pre nekoliko godina, Apple navodno i dalje radi na punjaču koji će puniti više (ili sve) kompanijine proizvode.

Prema navodima Bloomberga, kompanija razvija punjač za više uređaja, kao i tehnologiju punjenja za kratki i dugi domet.

Sve ovo deo je Appleove ideje za budućnost, gde će svi značajnijni uređaji moći da pune jedan drugi.

Ovo nije prvi put da se pojavljuju izveštaji o tome da Apple sprema rešenje za induktivno punjenje većeg broja uređaja. Tokom juna su se pojavile informacije da kompanija sprema svojevrsnog naslednika AirPower punjača.

Novi punjač bi trebalo da bude drugačiji od postojećeg MagSafe Duo rešenja, koji zapravo odvojeno puni iPhone i Apple Watch.

Mark Gurman, iz Bloomberga, tvrdi da Apple zamišlja budućnost u kojoj će svaki od kompanijinih bitnih proizvoda moći da puni drugi uređaj. Na primer, iPhone bi mogao da puni AirPods ili Apple Watch.

Obrnuto bežično punjenje je u domenu nagađanja i glasina već neko vreme kada su u pitanju planovi kompanije Apple, ali do sada nismo dobili konkretan komercijalni proizvod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: