Apple će prodavati delove za popravljanje iPhonea kod kuće

Kompanija dodaje mogućnost "uradi sam" popravki za iPhone i Mac uređaje.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.11.2021.

13:46

Apple će prodavati delove za popravljanje iPhonea kod kuće
Foto: Parilov / Shutterstock.com

Apple planira da prodaje više od 200 individualnih delova i alatki, a nudiće i instrukcije kako da popravite Apple proizvode sami, kod kuće.

Ovo će biti značajno olakšanje za mnoge korisnike, jer svoje uređaje na servisiranje u Apple prodavnicu ili ovlašćene i neovlašćene servise.

Kompanija planira da proces započne sa iPhone 12 i 13 modelima, nakon čega će uslediti Mac računari sa M1 čipovima.

Korisnici će biti u prilici da zamene displej, bateriju i kameru svog iPhone uređaja, korišćenjem delove koje obezbeđuje Apple, dok su za kasnije planirane i druge opcije.

Ovo predstavlja veliki obrt u politici poslovanja kompanije Apple, koja se tradicionalno opirala procesu popravki i servisiranja uređaja van kompanijinih prodavnica.

Apple svoj program naziva "Self Service Repair", koji će od sledeće godine startovati u SAD, nakon čega će se proširiti na druge zemlje.

Kompanija ističe da je program prvenstveno namenjen "individualnim tehničarima sa znanjem i iskustvom popravljanja elektronskih uređaja", dok se većini potrošača i dalje preporučuje da se za servisiranje obrate profesionalcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: