Intel govori da će nestašica procesora i grafičkih kartica trajati do 2023. godine

Opasna su stvar ti poluprovodnici, bude li ih manje čitav sistem se ruši. Nestašica ovog malog dela o kojem inače niko ne razmišlja, dovela je do ogromnih nestašica hardvera, pošto su oni ključni deo u svakoj konzoli, grafičkoj kartici i procesoru.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.10.2021.

08:40

Intel govori da će nestašica procesora i grafičkih kartica trajati do 2023. godine
Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Trenutno živimo kroz ovu nestašicu, ali ona nažalost još uvek nije blizu kraja. Razna predviđanja saglasna su da će nestašica trajati još najmanje jednu godinu, a neki poput Intela misle da će ona potrajati do 2023, piše play.co.rs.

Direktor kompanije Intela, Pat Gelsinger, je za CNBC naveo da je trenutno najgora situacija, ali da će se u narednom periodu poboljšavati. On je izjavio da će sledeće godine iz kvartala u kvartal biti primetno poboljšanje, a da će se balans između potražnje i ponude postići do 2023. godine.

Ova izjava je drugačija i mračnija od izjave direktorke suparničke kompanije AMD, Lise Su, koja je govorila da će se stanje popraviti do druge polovine 2022. godine, daleko ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: