Kiša dronova u Kini: Od spektakularne predstave do noćne more za posetioce VIDEO

Organizatori su za incident optužili konkurentskog proizvođača dronova, a sve su prijavili policiji.

Izvor: B92

Subota, 09.10.2021.

20:51

Default images

Spektakularna predstava dronova na noćnom nebu iznad kineskog grada Džengdžoa, brzo se pretvorila u noćnu moru kad su male zujalice odjednom počele da padaju na sve okupljene.

Video-snimci koji su postali viralni na društvenim mrežama prikazuju roj dronova koji je izvodio nebesku predstavu, sve dok u jednom trenutku jedan po jedan nije počeo da pada.

Na snimku se može videti kako ljudi beže kako bi izbegli da ih dron pogodi. Prema Viceu, incident je uključivao oko 200 dronova koji su bili uključeni u predstavu. Uz one koji su završili na podu, neki su se oteli kontroli i odleteli u nepoznatom smeru, drugi su udarili u drveće i tamo ostali zaglavljeni.

Ceo incident je prijavljen policiji jer su organizatori, navodno, optužili suparničkog proizvođača dronova za uplitanje i rušenje dronova.

Prema Drone DJ-u, navodno su konkurenti preopteretili navigacijski sistem dronova svojevrsnim hakerskim napadom, zbog čega su organizatori izgubili kontrolu nad dronovima.

Šta tačno stoji u pozadini, tek treba otkriti istraga, a mi možemo samo reći da zasigurno nije bilo prijatno iskustvo za gledaoce. Ma koliko lepa predstava, na početku bila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: