Ukoliko imate ove telefone, odmah ih zamenite – do kraja meseca sačekaće vas neprijatno iznenađenje

Google 27. septembra ukida podršku za sve pametne telefone sa operativnim sistemom iz 2010. godine. Tada je aktuelan bio Android 2.3.7 Gingerbread.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2021.

12:19

Ukoliko imate ove telefone, odmah ih zamenite – do kraja meseca sačekaće vas neprijatno iznenađenje
Foto: Maxx-Studio / Shutterstock.com

Sada svi ti uređaji više neće imati punu funkcionalnost jer Google prestaje sa podrškom, tako da neće biti moguće prijaviti se na Google nalog. U praksi, sve aplikacije koje ste koristili sada nećete moći.

Tačnije, na vašem već vremešnom telefonu, Google Maps i YouTube više neće funkcionisati. Nema instalacije, ažuriranja ili preuzmianja aplikacija jer ni Google Play krajem septembra neće biti moguće koristiti.

Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Google-ovih aplikacija, možete da očekujete da vam iskoči obaveštenje da je u pitanju "sistemska greška", što će vas upozoriti na postojanje greške pri prijavi korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim statistikama kompanije, u svetu je 0,3 odsto svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, međutim u pitanju je 10.000.000 aparata.

Postoji način da se problem prevaziđe

Jedno rešenje je svakako da zamenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 ili noviji softver. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak "menadžer zajednice", da neke od Google-ovih servisa nastavite da koristite putem pregledača na telefonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: