Telegram ušao u elitni klub aplikacija preuzetih više od milijardu puta

Aplikacija sa sedištem u Dubaiju, koja je lansirana krajem 2013. godine, premašila je taj broj pre par dana, a kao njeno najveće tržište ispostavila se Indija.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2021.

09:32

Telegram ušao u elitni klub aplikacija preuzetih više od milijardu puta
Foto: New Africa / Shutterstock.com

To je drugo najveće svetsko tržište internet korisnika, na kojem je se nalazi približno 22% ukupnih instalacija Telegrama, saopštila je privatna kompanija Sensor Tower koja se bavi istraživanjem aplikacija.

"Indiju prate Rusija i Indonezija, koje predstavljaju oko 10% i 8% svih instalacija. Instalacije aplikacije ubrzale su se 2021. godine, dostigavši oko 214,7 miliona instaliranja u prvoj polovini 2021. godine, što je 61% više u odnosu na prošlu godinu u odnosu na 133 miliona u prvoj polovini 2020. godine", dodaje se.

Vredi napomenuti da se broj instaliranja ne poklapa sa aktivnom korisničkom bazom aplikacije. Na primer, početkom ove godine Telegram je imao oko 500 miliona mesečno aktivnih korisnika. Ali porast preuzimanja, koji se poklapa sa lošim postupanjem WhatsAppa u prenošenju svojih politika privatnosti na njegovu ogromnu bazu korisnika, ipak sugeriše da je Telegram u poslednjim kvartalima dobio dodatnu pažnju.

Telegram, koji je ranije ove godine prikupio više od milijardu dolara, petnaesta je aplikacija u svetu koja je preuzeta milijardu ili više puta. Druge aplikacije na listi uključuju WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, Spotify i Netflix. Mobilne istraživačke kompanije ne prate instaliranje većine Google aplikacija koje su unapred instalirane na Android uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: